LG komt binnenkort met framboos-roze V30


LG brengt begin januari tijdens de CES een nieuwe kleur uit van de V30 smartphone. De rood/roze Raspberry Rose uitvoering volgt op de bestaande Moroccon Blue en Cloud Silver. De zwarte Aurora Black en paarse Lavender Violet uitvoeringen zijn hier vooralsnog niet verkrijgbaar.

De specificaties van de LG V30 Raspberry Rose verschillen niet met de andere uitvoeringen. Het gaat dus nog altijd om een grote Android-smartphone met 6 inch FullVision-scherm zonder noemenswaardige schermranden, dubbele lichtgevoelige camera en Quad DAC voor hoogwaardig HiFi-geluid. LG is in thuisland Korea inmiddels begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo naar het toestel. De update is nog niet in Europa waargenomen.

LG V30 Raspberry Rose
De V30 in pittig Raspberry Rose

Fabrikanten brengen vaker nieuwe kleuren uit van bestaande telefoons om ze weer onder de aandacht te brengen. Dat LG de CES uitkiest voor dit moment is niet vreemd. Een opvolger van de V30 staat gepland voor eind 2018. Een opvolger van de kleinere G6 wordt veel eerder verwacht, mogelijk al in februari tijdens het Mobile World Congress-event in Barcelona. Nu nog even de V30 onder de aandacht brengen is daarom niet onlogisch. Verwacht wordt dat LG tijdens de CES-beurs in Las Vegas ook een opvolger van de K10 aankondigt. Dat is een voordelig mid-range toestel waarvan LG relatief veel exemplaren verkoopt. De roze LG V30 ligt vanaf januari in Zuid-Korea in de winkels, Europa volgt later. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel