HMD Global presenteert eerste mobiel van 2018; Nokia 6 (2018)


HMD Global trapt 2018 als eerste af met de introductie van een nieuwe mobiel. De Nokia 6 (2018) is de opvolger van de 6 van vorig jaar maar is ditmaal uitgerust met een krachtiger processor en ondersteunt net als de Nokia 8 zogenaamde 'bothies'.

De Nokia 6 (2018) is nog altijd gemaakt van een aluminium unibody (6000 series) en verkrijgbaar in twee kleuren; zwart en wit. Beide kleuren kennen wel afwijkende accentlijnen wat een vrij unieke uitstraling oplevert. Het scherm meet net als de originele Nokia 6 een ruime 5,5 inch, kent een Full HD-resolutie en wordt beschermd door afgerond 2.5D Gorilla Glass. Nieuw dit jaar is de krachtiger Snapdragon 630-processor, de USB-C aansluiting met snellader en de bothie-functie die we eerder op de Nokia 8 zagen. In tegenstelling tot eerdere geruchten krijgt dit model geen randloos 18:9-scherm mee.

Nokia 6 (2018)
De vernieuwde Nokia 6 (2018)

Met die zogenaamde bothie-modus wordt de hoofdcamera met de selfiecamera gecombineerd om één beeld te krijgen. De resolutie daarvan bedraagt nog altijd 16 en 8 megapixel en beiden zijn voorzien van een f/2.0 lens. Wie zich afvraagt waar ditmaal de vingerafdrukscanner bevindt, die zit dit jaar achterop. Bij de OG Nokia 6 was die nog in een knop aan de voorzijde verwerkt. Jammer is dat de Nokia 6 (2018) standaard uitkomt met het verouderde Android 7.1.1 Nougat al wordt wel een update naar Oreo beloofd. Wanneer dat gebeurt blijft onduidelijk. De nieuwe Nokia 6 krijgt een lagere adviesprijs mee dan z'n voorganger al blijft het nog even onduidelijk voor hoeveel het toestel hier in de winkels belandt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel