Opvouwbare Samsung-telefoon komt eind 2016


Telefoons met gebogen schermen zijn al enige tijd gemeengoed. Telefoons die je compleet kunt opvouwen nog niet. Samsung werkt er echter hard aan en een analist van HSBC denkt dat hij eind 2016 uitkomt.

Een opvouwbare telefoon zou een voordeel kunnen bieden. Mensen willen steeds grotere schermen, maar toch ook een compacte telefoon. Door een scherm te vouwen kun je aan beide behoeftes voldoen. Samsung beschikt al over vouwbare schermen maar die waren tot dusver niet geschikt voor massaproductie. Bovendien zoekt Samsung nog naar de perfecte vormgeving. Het eerste model wordt trouwens niet voor eind 2016 verwacht. Eerder nog ging men uit van 2017.

Samsung vouwbare telefoon
Nu nog toekomstmuziek, eind 2016 misschien niet meer

Mocht Samsung inderdaad met een vouwbare telefoon komen dan zou dat een welkome verandering zijn. Telefoons vandaag de dag lijken nagenoeg allemaal hetzelfde. Dat was vroeger wel anders toen je nog wel eens clamshells, flip-phones en swivels tegenkwam. Nu is het de fullscreen monoblock die het straatbeeld bepalen. Logisch want een groot scherm is nou eenmaal handig om te hebben. En indien Samsung met een opvouwbaar scherm komt zouden die zelfs nog groter kunnen worden zonder dat je daarvoor een grotere broek of handtas moet aanschaffen. Bovendien zou Samsung dan een troef in handen hebben want omdat het ook de schermen maakt kunnen andere fabrikanten het model niet klakkeloos kopiëren.

Via: Business Insider


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel