“Samsung Galaxy S5 wordt vergezeld door S5 mini en S5 zoom”


Dat de Galaxy S5 eraan zit te komen is duidelijk en al lang breed uitgemeten in de media. Dat hij twee broertjes krijgt is minder bekend maar ook die schijnen uiteindelijk te komen. We hebben het over de S5 mini en de S5 zoom.

Dat betekent dat de S4 mini en de S4 Zoom een opvolger krijgen. Op zich niet verwonderlijk, het bedrijf maakt al sinds de S3 speciale 'mini'-versies van haar vlaggenschepen. Opvallender is dat de Galaxy S4 zoom een opvolger krijgt. Dit opmerkelijke toestel is nou niet bepaalt een groot succes, mede vanwege z'n enorme verschijning.

Samsung Galaxy S4 zoom
Krijgt S4 zoom een opvolger?

Waar anderen zoals Nokia en Sony kiezen voor grotere sensoren om digitaal op in te kunnen zoomen, kiest Samsung voor optisch inzoomen met een dikke lens die flink uitsteekt. Tot overmaat van ramp schoot de S4 zoom ook niet zulke hele goede foto's. Anders gezegd, het toestel liet ruimte over voor een beter presterende opvolger.

Bevestiging specs Galaxy S5

De bron weet ook enkele specificaties van de Galaxy S5 te bevestigen. Zo beschikt het toestel over een QHD-display (niet te verwarren met qHD) van 1.440 bij 2.560 pixels. De camera is 16 megapixel groot maar onduidelijk is of deze over optische beeldstabilisatie beschikt. Er komen twee versies van de Galaxy S5 uit; één van plastic en één van metaal. Die laatste moet los 800 euro kosten, de plastic variant ongeveer 650 euro. Het geheel wordt aangestuurd door óf een eigen Exynos 6 óf een Snapdragon 805. Vermoedelijk krijgen wij die laatste variant omdat die 4G ondersteunt.

Bron: Sammobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel