Sony zet deur open voor Windows Phone


Sony laat in een interview weten dat het zich in de toekomst op meerdere besturingssystemen wil richten dan vandaag de dag. Momenteel brengt het bedrijf alleen maar smartphones uit met Android, maar daar moet verandering in komen.

Geruchten over gesprekken met Microsoft over een Windows Phone gingen al langer en worden nu bevestigd. Dit maakt een toekomstige Xperia onder Windows Phone een stuk realistischer. Al lijkt de naam Xperia geen zekerheid, deze naam is inmiddels onlosmakelijk verbonden met Android-smartphones. Wellicht dat het een goed idee is om een Windows Phone uit te brengen onder de Vaio-naam.

Sony Ericsson Windows Phone Prototype
Een nooit uitgebrachte prototype

Steeds meer bedrijven die momenteel succes hebben met Android-smartphones kijken naar alternatieve besturingssystemen. Samsung flirt al langer met Tizen en zelfs LG heeft met webOS een potentieel alternatief in huis. Ook Sony wil verder kijken en Microsoft is een logische partner. Het bedrijf werkt al lang samen met Microsoft ondermeer op het gebied van laptops.

Nog geen 'done deal'

Sony laat wel weten dat het geen uitgemaakte zaak is. Zo kijken ze nog naar wat ze bovenop Windows Phones te bieden hebben voor de consument. Zo worden Nokia's met Windows Phone voorzien van tal van extra's wat voor een potentiële consument een extra argument is om juist voor een Nokia te kiezen. Iets wat Sony in zijn geval ook moet hebben.

Bron: Techradar.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel