Microsoft probeert Sony over te halen om Windows Phones te maken

· 1 reactie


Sony kijkt al jaren naar Microsoft's Windows Phone, heeft zelfs enkele prototypes gemaakt maar het is nooit écht tot een eindproduct gekomen. Aan Microsoft zal het in ieder geval niet liggen, die proberen de Japanners nog steeds over te halen.

Volgens berichten van The Information zouden beide bedrijven in gesprekken zijn met als bedoeling een Sony Windows Phone halverwege 2014. Misschien zelfs een Vaio-telefoon. Sony is geen onbekende met software van Microsoft. Het bedrijf bracht tot ieders verbazing enkele Windows Mobile-telefoons uit waaronder de Xperia X1, X2 en Aspen. Inmiddels gebruikt Sony uitsluitend Android om haar smartphones mee aan te sturen.

Sony loves windows phone

Alhoewel het aandeel Windows Phone gestaag groeit komt die voornamelijk voor rekening van Nokia Lumia-telefoons. Met de overname daarvan staat Microsoft er nagenoeg alleen voor. Microsoft probeert daarom al langer fabrikanten te bewegen om Windows Phones te maken. Een nadeel is dat bedrijven daarvoor moeten betalen, terwijl Android in de meeste gevallen gratis is. Om dit probleem aan te pakken zou het bedrijf uit Redmond overwegen Windows Phone gratis te maken. Wellicht dat dit argument gebruikt is in de onderhandelingen met Sony.

Bron: The Information.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel