Werkt Sony Ericsson toch aan Windows Phone 7 toestel?


Sony Ericsson werkt mogelijk aan een Windows Phone 7-toestel. De Japans-Zeedse fabrikant besloot eerder zich helemaal op Android toe te leggen, maar lijkt nu op haar schreden terug te keren.

Op foto's die recent uitlekten is duidelijk te zien dat het merk inmiddels een toestel met het mobiele OS van Microsoft op de plank heeft liggen, maar het is nog niet bekend of het om een oud of een nieuw prototype gaat. Het Japans-Zweedse merk had al eerder plannen voor het ontwikkelen van een Windows Phone-toestel, maar zou deze in de ijskast hebben gezet. Mogelijk gaat dit om het toestel dat toen naar het museum is verbannen, of heeft Sony Ericsson de plannen veranderd na de introductie van Windows Phone Mango.

Sony ericsson windows phone
Werkt Sony Ericsson toch aan Windows Phone 7 toestel?

De samenwerking tussen Sony Ericsson heeft enige geschiedenis. De Xperia X1, het topmodel van Sony Ericsson dat in 2008 op de markt kwam, draaide op Windows Mobile. Als snel bleek dat Windows Mobile qua functionaliteit en gebruiksgemak was ingehaald door Android, waarop Sony Ericsson op Android overstapte. Mogelijk biedt de komst van Windows Phone Mango nieuwe perspectieven en reden voor een hernieuwde samenwerking.

Bron: Phonearena.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel