Opvolger HTC One krijgt mogelijk twee cameralenzen


Er druppelen zo langzamerhand steeds meer details binnen over de opvolger van de HTC One; de M8. Eén opvallende eigenschap zou de aanwezigheid van twee cameralenzen zijn, één voor weinig en één voor veel licht.

HTC probeerde met de komst van de One te mikken op de camera-eigenschappen. De speciale UltraPixel-camera waarmee de One is uitgerust doet het weliswaar goed in situaties met weinig licht, overall scoort de camera middelmatig. Door de M8 uit te rusten met twee aparte lenzen, één voor low light en één voor high light, zou dit probleem opgelost kunnen worden. Eerder werd al gezegd dat de M8 een geüpdatet UltraPixel-camera zou meekrijgen.

UltraPixel
UltraPixel uitgelegd

Verder lijken de voorlopige specificaties van het toestel al binnen te zijn. Een 5 inch Full HD display, 2 GB aan RAM-geheugen en Android 4.4 KitKat met Sense 6.0. Op processorgebied wordt gesproken over een Snapdragon 800 MSM8974. De Snapdragon 800 is al enige tijd verkrijgbaar en wordt onder meer toegepast in de Nexus 5 en Note 3. Toch hoeft dit niet slecht nieuws te zijn. De MSM8974 kent namelijk drie verschillende types waarvan de twee nieuwsten sneller geklokt zijn (zowel CPU als GPU).

Bron: Forbes.com, @evleaks


Prijsvergelijker HTC One

Toon alle aanbiedingen van de HTC One


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel