Sony Xperia Z3+ review


Sony Xperia Z3+ review

Niet als Xperia Z4 maar als de Z3+ kwam kort geleden het nieuwste topmodel van Sony op de Europese markt.

De Sony Xperia Z3+ werd eerder al in Japan uitgebracht als de Xperia Z4. Maar zelfs bij Sony zelf zagen ze in dat de verschillen met zijn voorganger wel heel erg minimaal waren en daarom heet hij hier dus anders. Dat wil niet zeggen dat er geen verschillen zijn, we zullen ze voor je opsporen.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger zijn een krachtigere processor, verbeterde selfiecamera en het verdwijnen van het klepje voor de USB-poort. Tevens is hij iets slanker maar dat is wel ten koste gegaan van de batterijcapaciteit. Of dit alles genoeg is om de Z3+ te kwalificeren als echte upgrade van de Z3 zal moeten blijken. Nu heeft Sony inmiddels al de Xperia Z5 aangekondigd die daarmee concurrenten als de Galaxy S6 en iPhone 6s beter kan beconcurreren. Blijft de vraag over of er bestaansrecht is voor deze tussenpaus?

Wat zit er bij het toestel?

Ondanks dat ons testmodel gewoon werd geleverd in een mooi plat, vierkant doosje met illustraties was het enige dat daar verder in zat een zwarte microUSB-kabel. Er was in het doosje wel ruimte voor meer accessoires, zoals een headset en oplaadstekker, maar in ons geval waren ze nergens te bekennen. Dat wil niet zeggen dat die niet in de daadwerkelijke verkoopdoos zitten.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel