Samsung Galaxy Note 4 review

Misschien wel de beste phablet ooit


Samsung Galaxy Note 4 review

Direct na de Nederlandse lancering van de Note 4 hebben we een exemplaar onder onze hoede genomen om hem uitgebreid aan de tand te kunnen voelen.

We gaven bij de presentatie van de iPhone 6 Plus al een overzichtje van de mogelijke concurrenten waarbij de Note 4 niet mocht ontbreken. Nu lijkt er echt een heuse 'clash of the titans' op handen te zijn.

Want behalve de Note 4 en iPhone 6 Plus is binnenkort ook de door Motorola gemaakte Nexus 6 van Google verkrijgbaar in Nederland. Ze liggen qua afmetingen en prijs dicht bij elkaar in de buurt en zijn echte paradepaardjes van de fabrikanten.

Alle drie hebben ze in meer of mindere mate een metalen body en de Note zit met zijn 5,7 inch scherm precies tussen de andere twee in, maar dit is wel een Quad HD exemplaar. Verder heeft de Samsung een 2,7 GHz quadcore processor, 16 megapixel camera, vingerafdrukscanner en natuurlijk een stylus.

Wat zit er bij het toestel?

Behalve met het toestel is het doosje ook behoorlijk goed gevuld met een aantal in het wit uitgevoerde accessoires. Dit zijn een in-ear headset met rubberen sleeves en platte kabels en een microUSB-kabel met losse stekker voor het stopcontact. Deze adapter nodig is voor het extra snel opladen van het toestel. Hierover meer verderop in de review. Ook de 3.220 mAh batterij wordt lost meegeleverd bij de Note 4. Tot slot vonden we nog een heel klein pincetje met vijf plastic staafjes. Het gaat hier om reserve punten voor de S Pen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel