Kazam Trooper 440L


Kazam Trooper 440L
Kazam Trooper 440L 4g zwart achterkant
Kazam Trooper 440L 4g zwart rechterzijkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
4,0 inch
Camera
2,0 megapixel

Pluspunten Kazam Trooper 440L

  • Scherp geprijsde 4G-telefoon
  • Compact maar relatief scherp beeld
  • Nette processor bestaande uit 4 rekenkernen
  • Scherm stuk in 1e jaar? Gratis vervanging!

Minpunten Kazam Trooper 440L

  • Geheugen wat krap maar wel uitbreidbaar

De Kazam Trooper 440L in het kort

Kazam kondigde de Trooper 440L aan tijdens het Mobile World Congress begin 2015 in Barcelona. Wie daar telefoons aankondigt weet zeker dat ze goed zijn want de wereldpers zit er bovenop. Dat belooft dus wat voor de Trooper 440L. We gaan in deze beschrijving eens nader kijken naar dit relatief kleine Android-toestel.

Klein in bescheidenheid

Voorop de Trooper 440L vinden we een bescheiden 4 inch beeldscherm aan die een resolutie van 800 bij 480 pixels kan weergeven. De pixeldichtheid komt hierdoor uit op 233 wat eigenlijk best goed is voor telefoons van deze prijs. We zien ook vaker getallen die dichter de 200 gaan. In de regel geldt; hoe hoger dit getal, hoe scherper het beeld. Voor foto's maakt dat niet zo gek veel uit maar vooral tekst heeft baat bij een hogere pixeldichtheid. Het oogt dan meteen een stuk scherper. Andere kerneigenschappen van de Kazam Trooper 440L zijn een 1,3 GHz snelle quadcore-processor, 512 MB aan werkgeheugen, een 2 megapixel hoofdcamera en voorop een VGA-selfiecamera. Stuk voor stuk vrij eenvoudige eigenschappen maar die er wel voor zorgen dat de 440L een zeer betaalbare smartphone is.

Belangrijkste Kazam Trooper 440L specificaties

  • Quad-core MediaTek MT6582M-processor op 1,3 GHz
  • 4 GB aan opslaggeheugen + geheugenkaartslot
  • Relatief klein 4.0 inch TN scherm
  • 2 megapixelcamera aan de achterkant
  • Ondersteuning voor snel 4G-internet

Ondersteuning voor snel 4G

Je zou het misschien voor deze prijs niet zeggen maar de Kazam Trooper 440L is gewoon geschikt voor het veel snellere 4G-internet. Hiermee kan onderweg razendsnel data gedownload worden. Webpagina's laden hierdoor snel en filmpjes worden snel binnengehaald. Qua prijs is het misschien wel één van de voordeligste 4G-telefoons van dit moment. Wat misschien wel even oppassen is is het opslaggeheugen. Die is standaard 4 GB groot wat eigenlijk al snel te weinig is. Vooral als je wat apps geïnstalleerd hebt of foto's hebt opgeslagen. Gelukkig kun je het geheugen makkelijk uitbreiden met apart verkrijgbare geheugenkaartjes. Benieuwd waar je die kunt halen? Kijk dan even op de losse prijspagina voor accessoire-aanbieders.

Onderdeel van Trooper-familie

Het is tot slot leuk om te weten dat deze Trooper 440L één van de eerste telefoons is die het Britse Kazam heeft uitgebracht. Het bedrijf werd opgericht door een aantal oud HTC-medewerkers. Die willen met het bedrijf een smartphonefabrikant neerzetten met een uitstekende service. Mocht het beeldscherm van je toestel in het eerste jaar breken dan krijg je gratis vervanging. Naast deze 440L bracht Kazam gelijktijdig ook nog enkele andere Trooper-modellen uit met een iets groter scherm. Vind je 4 inch dus net iets te klein dan kun je ook kijken naar de 4,5 inch grote Trooper 445L of de 5 inch grote Trooper 450L.


Video over de Kazam Trooper 440L

De vrienden van Coolblue hebben een videoreview van de Kazam Trooper 440L gemaakt


Concurrenten van de Kazam Trooper 440L

Vergelijk de Kazam Trooper 440L met deze producten


Praat mee over de Kazam Trooper 440L