Samsung Galaxy Note 4 krijgt versie met sneller 4G


De Note 4 mag dan maar een paar maanden uit zijn hij krijgt nu al een opvolger. Een snellere versie is onderweg met ondersteuning voor 4G+ (LTE Advanced) waarmee snelheden tot 300 Mbit/s en uiteindelijk zelfs 450 Mbit/s mogelijk zijn!

De nieuwe versie van de Note 4 is de eerste smartphone met Tri-Band Carrier Aggregation. Hiermee zijn op de huidige netwerken pieksnelheden mogelijk tot 300 Mbit/s. In Nederland wordt de dienst aangeboden als 4G+ en dat netwerk ondersteunt momenteel snelheden tot 225 Mbit/s. Zodra dergelijke telefoons er zijn is het zinvol om de netwerksnelheid te verhogen. Uiteindelijk zal deze speciale uitvoering van de Note 4 zelfs overweg kunnen met snelheden tot 450 Mbit/s (Categorie 9 LTE).

Samsung Galaxy Note 4
Verbeterde Note 4 met categorie 9 LTE

Om deze hoge netwerksnelheden mogelijk te maken maakt Samsung waarschijnlijk gebruik van de nieuwere Snapdragon 810-processor. Alleen deze SoC is geschikt voor 3x20 MHz Carrier Aggregation. De huidige Galaxy Note 4 moet het nog doen met een Snapdragon 805-processor. De verbeterde Note 4 komt ergens in januari uit. Inmiddels is er ook van de Galaxy S5 een variant met sneller 4G-internet uit; de S5 Plus.

Bron: Samsung Tomorrow


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel