Windows Phone zou binnen 4 jaar kunnen verdubbelen


Volgens de analisten van IDC zou het Windows Phone-platform de komende vier jaar wel eens kunnen verdubbelen. Dat zijn natuurlijk mooie vooruitzichten maar als je van ver komt is een verdubbeling nog steeds niet heel erg veel.

IDC becijfert al een tijdje hoe de telefoonmarkt er over vier jaar uit gaat zien. Nu is het voorspellen van de toekomst niet alleen erg lastig, het is ook nog erg gevaarlijk. Er kunnen altijd nieuwe spelers bijkomen die de bestaande markt verstoren. Apple deed het in 2007 en wie zegt dat het niet opnieuw kan gebeuren? Hoe dan ook, voor 2018 zal het landschap er volgens IDC niet veel anders uit komen te zien.

IDC 2018 prediction

Het marktaandeel van Android zal afnemen tot 80%, iOS daalt een procentpunt naar 12,8% en Windows Phone (intussen gewoon Windows) stijgt juist van 2,7 naar 5,6%. Leuk maar nog steeds geen macht om rekening mee te houden. De verdubbeling is mogelijk te wijten aan het gratis maken van Windows voor fabrikanten. Weinig reden voor zorgen dus voor de bestaande grootmachten Google en Apple.

Bron: IDC


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel