Mozilla werkt aan Firefox voor iOS


Er komt toch een versie van Firefox naar de iPhone. Na zich er eerder fel tegen verzet te hebben gaat Mozilla toch overstag. Eerder nog wou Mozilla alleen een iOS-versie van Firefox overwegen als ze van Apple hun eigen webengine mochten gebruiken.

Het is toegestaan om browsers voor iOS uit te brengen, mits ze gebruikmaken van WebKit. Google doet dit bijvoorbeeld met Chrome. Nu werkte Chrome voorheen toch met de WebKit-engine dus veel verschil maakte dit toch niet. Firefox werkt echter met een geheel andere webengine genaamd Gecko. Inmiddels werkt Mozilla samen met Samsung aan een nieuwe engine genaamd Servo dat een fork is van WebKit, deze engine is echter nog experimenteel.

Firefox on iPhone
Firefox op je iPhone

Firefox voor iOS zou in de praktijk echter alleen een schil zijn bovenop de ingebouwde Safari-browser. Heel erg hoeft dat niet te zijn. De app zou wel snelkoppelingen en andere data kunnen synchroniseren tussen de desktop-versie en je iPhone waardoor het leven er toch een stuk eenvoudiger op wordt. Wanneer Firefox voor iOS uitkomt is nog onbekend. Eerder al was er een speciale iPad-versie van Firefox in de maak genaamd 'Junior'.

Bron: @matt_ruttley


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel