Apple “zeer beledigd” door BBC-verslag over slechte werkomstandigheden


Apple heeft kennis genomen van de BBC-uitzending waarin slechte werkomstandigheden van Pegatron-medewerkers aan het licht kwamen die iPhones maken. En Apple is 'not amused'. Bij monde van CEO Tim Cook is er nu een reactie.

Opvallend is dat Apple de beschuldigingen niet tegenspreekt maar ze verwerpen het beeld dat met de rapportage is ontstaan over dat Apple zich niet druk maakt over het welzijn van medewerkers die zich met de productie van iPhones bezighouden. Erg is misschien dat niemand er van op kijkt dat Chinese medewerkers die voor ons consumentenproducten maken zeer lange dagen maken, overwerk niet uitbetaald krijgen en soms weken achter elkaar meer dan 12 uur per dag moeten werken. Feit is dat Apple een belofte heeft gemaakt hier wat aan te veranderen. Of daar in de praktijk veel van terecht komt valt met dit nieuwe rapport nog maar te bezien.

Tim Cook
CEO Tim Cook: "deeply offended"

Apple valt ook over het feit dat sommige reacties van het bedrijf de uitzending niet gehaald hebben. Hierdoor zou de indruk worden gewekt dat Apple zich het lot van de medewerkers niet zou aantrekken. Bij deze wil Apple dat dus rechtzetten. Waarvan akte. Met deze reactie ontstaat onbedoeld wel de gedachte dat Apple zich meer zorgen maakt om haar eigen PR dan om het welzijn van de medewerkers. Gemiste kans.

Bron: Telegraph.co.uk


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel