Apple stopt met benzeen en n-hexaan tijdens eindfabricage iPhone


Goed nieuws voor wie zich enigszins om het milieu bekommerd. Apple gaat namelijk stoppen met het toepassen van benzeen en n-hexaan tijdens het maken van iPhones en iPads. Vooral voor wie de Apple-apparaten dagelijks in elkaar zet is dat goed nieuws.

Beide chemicaliën zijn relatief onschuldig voor consumenten maar voor wie er dagelijks mee in aanraking komen kan het erg gevaarlijk zijn. Het kan kanker veroorzaken. Apple is al langer bezig om de werknemers van iPhones en iPads beter te beschermen, en het verbannen van deze twee chemicaliën is een volgende stap daarin.

Foxconn employees
Zij hoeven voortaan niet meer met benzeen en n-hexaan te werken

Overigens benadrukt Apple dat sporen van benzeen en n-hexaan in 18 van de 22 fabrieken helemaal niet werden aangetroffen. Bij de overige vier lagen de metingen binnen de veiligheidsmarge. Ondanks dit gaan beide stoffen op de zwarte lijst. Apple verband de chemicaliën niet helemaal. In een vroeg stadium van de productie mogen ze nog wel gebruikt worden. Daarnaast zijn er nog genoeg stoffen die tijdens de productie gebruikt worden die ook schadelijk kunnen zijn voor werknemers. Apple zou het gebruik daarvan ook graag willen reduceren zo zegt het bij monde van CEO Tim Cook.

Bron: Abcnews


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Black Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel