Nvidia Tegra K1 krijgt 64-bits uitvoering


Nvidia kondigde begin dit jaar de Tegra K1 aan met z'n 192-cores tellende Kepler GPU. Het bedrijf heeft na wat aanpassingen inmiddels een 64-bits variant van de K1 aangekondigd. Volgens Nvidia moet hij hiermee PC-achtige prestaties neerzetten.

De Tegra K1 64-bits is opgebouwd uit twee Denver CPU-kernen die gebaseerd zijn op de 64-bits ARMv8-architectuur. De CPU moet snelheden halen tot 2,5 GHz. Het grafische gedeelte blijft in tact en bestaat uit 192 Kepler-cores. De 64-bits Tegra K1 is speciaal voor Android L ontwikkeld. Google voegde 64-bits ondersteuning pas onlangs aan Android toe en wordt vanaf Android L beschikbaar voor het publiek en voor fabrikanten.

Nvidia Tegra K1 Denver

De lancering van de 64-bits komt enigszins als een verrassing. Nvidia kondigde in mei dit jaar namelijk aan de focus op smartphones en tablets te staken. In plaats daarvan wilde het zich meer richten op games en auto's. De processors van Nvidia gelden als relatief krachtig, toch is het bedrijf een kleine speler in vergelijking met concurrent Qualcomm. Producten met de 64-bits Tegra K1 zijn nog niet aangekondigd en de vraag is of grote fabrikanten dat zullen gaan doen.

Bron: Nvidia.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel