Nvidia kondigt Tegra K1-processor aan met 192 cores


Omdat 72 GPU-cores zó 2013 is, kondigt Nvidia dit jaar een mobiele Tegra-processor aan met niet minder dan 192 cores. Volgens Nvidia is de Tegra K1 op grafisch gebied hiermee krachtiger dan een Xbox 360 en PlayStation 3.

Nu zijn beide game consoles inmiddels opgevolgd door nieuwere en snellere varianten, maar bedenk dan dat we het hier over een processor hebben die in een mobiele telefoon terechtkomt. De processor is gebaseerd op de Kepler-architectuur die het bedrijf ook toepast in haar desktop grafische kaarten waaronder de krachtigste tot nu toe de GeForce GTX 780 Ti. Door al die rekenkracht is de chip in staat om de Unreal Engine 4 van Epic Games te draaien.

Nvidia Tegra K1
Krachtpatser van Nvidia

Je zou verwachten dat al die grafische kracht z'n tol eist maar Nvidia claimt dat de K1 1,5 maal efficiënter is dan bestaande mobiele GPU's. De Tegra K1 komt in een 32 en in een 64-bit variant. Die laatste heeft codenaam Denver en is gebaseerd op ARMv8. De 32-bit versie is een quadcore (4-Plus-1 ARM Cortex A15) die op maximaal 2,3 GHz draait. Hij wordt in de eerste helft van 2014 in telefoons verwacht. De 64-bit versie komt in de tweede helft van 2014 in je broekzak terecht.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel