Barbaarse toestanden bij Nederlands iPhone-reparatiecentrum


Je hoeft schijnbaar niet in China te wonen om slecht behandeld te worden als je voor Apple werkt. Een iPhone-reparatiecentrum in Breda is in opspraak geraakt nadat acht mensen zouden zijn flauwgevallen vanwege te hoge temperaturen op de werkvloer.

Het zou gaan om Pegatron Services in Breda, dat voor Apple reparaties aan iPhones uitvoert. Binnen het bedrijf zouden in korte tijd acht mensen zijn flauwgevallen vanwege te hoge temperaturen op de werkvloer. Toezeggingen van het management om wat te doen aan de hitte hebben tot op heden niets opgeleverd. Bovendien zouden medewerkers niet naar buiten mogen om even verkoeling te zoeken.

Rotting apple
Niet iedere appel is even fris

Middeleeuwse toestanden zo lijkt. FNV Bondgenoten kreeg lucht van het verhaal en schakelde de Inspectie SZW in, voorheen bekend als de arbeidsinspectie. Die gaat onderzoek doen naar het bedrijf uit Breda dat overigens nog maar drie maanden in bedrijf is. Pogingen van FNV Bondgenoten om rechtstreeks met de directie in gesprek te raken liepen op niets uit. Tot overmaat van ramp zouden klagende medewerkers van Pegatron te horen hebben gekregen dat ze altijd op zoek konden gaan naar ander werk. Werkomstandigheden waar we in China niet van opkijken maar die zich schijnbaar ook gewoon in Nederland afspelen.

Foto: Lara604 (cc)


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk
Green Mobile
16 GB Black Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel