"Intel-smartphones laten nog even op zich wachten"


Intel wil graag een plekje veroveren in de lucreatieve mobiele telefoon-markt. Het zal echter nog even duren voordat we een Intel-processor in onze smartphone zullen aantreffen, meldt althans Intel's CEO Paul Otellini.

En als hij het zegt zal het wel waar zijn. Het nieuws zou wel eens slecht nieuws kunnen zijn voor op MeeGo gebaseerde smartphones. Intel is samen met Nokia drijvende kracht achter het MeeGo-project dat mede is bedoeld om Intel-processors in de markt voor smartphones toe te passen.

Volgens Otellini zullen de eerste smartphones met Intel-processor pas in de tweede helft van volgend jaar verschijnen. Intel heeft moeite om alle telefonie-technieken op tijd te integreren in haar nieuwe Medfield-platform. Deze processorchip, familie van de Atom-reeks en opvolger van de Moorestown-architectuur, moet de concurrentie aangaan met de populaire op ARM-gebaseerde platformen zoals de Qualcomm Snapdragon en Samsung Hummingbird. Eerder nog melde Intel dat de eerste MeeGo-telefoons niet voor 2011 zouden verschijnen.

Bron: Financial Times


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel