iPhones en Androids gebruiken steeds meer bandbreedte


Uit onderzoek naar mobiel dataverbruik door Arieso is gebleken dat de iPhone 4 en Android-toestellen veel meer data verzenden ten opzichte van de iPhone 3G(s). Bovendien worden er dagelijks ongeveer 300.000 nieuwe Android toestellen geactiveerd.

Arieso, een leverancier van software voor mobiele netwerken, heeft het dataverbruik van de Apple iPhone 4 en Android toestellen vergeleken met het datagebruik van een “ouderwets” toestel, de iPhone 3G. De opvallende conclusie is dat deze toestellen maar liefst 250% meer tijd bezig zijn met het verzenden en ontvangen van data. Deze toestellen up- en downloaden niet alleen meer, ze blijven ook steeds langer verbonden. De voornaamste oorzaak lijkt de populariteit van apps te zijn. Het meest hongerig is de iPhone 4, nauw gevolgd door toestellen bestuurd door Android. Het aantal gepleegde telefoontjes bleef opvallenderwijs hetzelfde.

Alleen maar meer

Vandaag kondigde Andy Rubin, de vader van Android, aan dat er dagelijks ongeveer 300.000 toestellen met dit besturingssysteem geactiveerd worden. Dat zijn er 27 miljoen per kwartaal en dat is een indrukwekkende punt van de taart. Zo brengen Nokia en Apple in een gemiddeld kwartaal 26,5 en respectievelijk 14 miljoen smartphones uit. Het geslurp van bandbreedte zal in de nabije toekomst wereldwijd dus alleen maar groeien.

Bron: Phonearena.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel