Pebble krijgt eigen fitness-app


Tot voor kort had je een aparte app nodig van een derde om fitness-functies op je Pebble-horloge te krijgen. Met versie 3.8 is dat niet meer nodig want daarin zit Pebble Health. Voorlopig is de fitness-app alleen beschikbaar voor de Time-horloges.

Pebble Health is een zogenaamde fitness tracker die zaken als stappen en je slaappatroon bijhoudt. Het kent een integratie met de TimeLine-interface waardoor onder andere te zien is hoe je afgelopen nacht geslapen hebt. Alsof je je horloge daarvoor nodig hebt. Aan het einde van de dag krijg je een pin op je tijdlijn met hoeveel stappen je die dag gezet hebt. Om de nieuwe Health-app te kunnen gebruiken heb je firmware versie 3.8 nodig.

Pebble Health fitness-app
De Pebble Health fitness-app

Je kunt bepaalde doelen instellen zoals actiever zijn of juist meer slaap verlangen. Hier houdt de app dan rekening mee. Er is ook een mogelijkheid om met Google Fit of Apple Health te synchroniseren. Google en Apple's eigen horloges richten zich al langer op fitness-functies en daarin bleef Pebble relatief lang achter. Er waren wel apart verkrijgbare apps van derden om onder andere stappen te tellen. Die moest de gebruiker dan los downloaden. Met Pebble Health hoeft dat niet meer, mits je beschikt over een Pebble Time, Time Steel of Time Round. Oudere Pebble's zijn uitgesloten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel