Sony Xperia Z6-familie krijgt mogelijk ook Z6 Lite


Bestaat de huidige Z-familie van Sony nog uit een regulier vlaggenschip, een Compact, Premium en zo nu en dan een Ultra-model. Komend jaar gaat dat veranderen want hier kunnen we ook een Lite-variant aan toevoegen, zo denkt een nieuwe bron.

Nu moeten we vooraf wel even melden dat er al langer geruchten zijn over zowel een Zx Mini als een Zx Plus. Tot heden heeft Sony deze modellen nooit uitgebracht. Wel voegde het afgelopen jaar de Xperia Z5 Premium toe aan haar productportfolio. Hiermee kwam er voor het eerst een uitgebreider vlaggenschip uit. De nu genoemde Z6 Lite zal juist helemaal onderaan het specificatie-spectrum bungelen. Al zal het model volgens de eerste geruchten niet echt instap aanvoelen.

Sony Xperia Z5
De huidige Z5 krijgt mogelijk ook een lichtgewicht opvolger

Qua processor kiest Sony mogelijk voor een Snapdragon 650, die voor een paar weken geleden nog bekend stond als de Snapdragon 618. Het gaat hier om een processor met zes cores. Volgens de bron zal het scherm van de Z6 Lite 5 inch in diagonaal zijn met een nog onbekende resolutie. Al lijkt het uitgesloten dat deze hoger is dan HD (1.280 bij 720 pixels). Qua prijs wordt vooralsnog gegokt op een bedrag van rond de 350 euro. Daarmee wordt het naast de eenvoudigste Z-telefoon ook nog eens de voordeligste. Als je tenminste kijkt naar de meest recentste Z-modellen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel