’s Werelds dunste smartphone is 4,75 millimeter dik


Eerst waren telefoons heel erg groot. Toen moesten ze vooral klein zijn, en nu moeten ze juist weer groot zijn. En dun! Heel dun! De Vivo X5 Max is momenteel met 4,75 millimeter het dunst wat je kunt krijgen.

We roepen al langer dat dunne telefoons vrij onzinnig zijn. Het over de kaasschaaf halen van een smartphone gaat ten koste van de batterij en daar kun je nou eenmaal niet genoeg van hebben. En dat is precies de reden waarom deze 5,5 inch grote Vivo X5 Max over een batterij van 'slechts' 2.000 mAh beschikt. Toch al gauw 1.000 mAh minder dan concurrenten met een dergelijk schermformaat.

Vivo X5 Max
Geef hem een hamburger!

Toch is het knap wat Vivo heeft gepresteerd. Krijg alle componenten maar eens in zo'n dunne behuizing. Componenten zoals een Full HD Super AMOLED-scherm, een Snapdragon 615-processor, een 13 megapixel + 5 megapixel camera en een geheugenkaartslot. Die laatste is trouwens een vreemde; hij slikt naast geheugenkaartjes ook een tweede simkaart. Je zult dus moeten kiezen. Opvallend is ook dat de Vivo X5 Max over een reguliere 3,5 mm koptelefoon beschikt. Meestal ontbreekt die bij dergelijk dunne telefoons. De Vivo X5 Max wordt niet verwacht op Nederlandse bodem, wie een exemplaar wil bemachtigen moet naar China op vakantie.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel