Huawei herpakt met Ascend P6 titel “dunste smartphone”


Huawei heeft met de aankondiging van de Ascend P6 maar weer eens duidelijk gemaakt dat zij de dunste smartphones ter wereld bouwen. Met een metalen behuizing van slechts 6,18 millimeter en een gewicht van 120 gram is de Ascend P6 gevaarlijk dun.

We moeten het Huawei nageven, het is erg knap een telefoon te maken die zo dun is en tegelijkertijd zo stijlvol. Het is bewonderenswaardig hoe Huawei een 4,7 inch groot display met 720p resolutie, een 1,5 GHz quadcore processor en een 8 en 5 megapixel camera in een dergelijk dunne telefoon heeft gekregen. De batterij is met 2.000 mAh niet eens zo klein te noemen.

Het is vooral knap dat er een 8 megapixel camera aan de achterzijde zit die niet eens uitsteekt. Het gaat hier om een BSI-camera en een aperture van een nette f/2.0 en met een 4cm macro-modus. Uiteraard schiet de camera video-opnames in Full HD. De front facing camera is met een resolutie van 5 megapixel opvallend groot. De Huawei Ascend P6 komt uit in het zwart, wit en roze en moet vanaf juli het Europese continent bereiken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel