Resultaten Facebook mobile event: geen Facebook-telefoon


Gisteren vond het Facebook Mobile Event plaats en daaruit bleek dat Facebook geen interesse heeft in een eigen telefoon. Als we de “The Social Network” mogen geloven spreekt Facebooks CEO Zuckerberg de waarheid.

Een paar dagen geleden waren er nog wilde speculaties over het Mobile Event van Facebook. Het Event was min of meer een persconferentie waar eigenlijk alleen applicatieprogrammeurs wat aan hadden. Facebook is van plan betere integratie in een reeks van mobiele besturingssystemen mogelijk te maken. Dit doet het bedrijf met een aantal aanpassingen in hun API (Application Programming Interface). Hiermee kunnen programmeurs met een paar regels code inhaken op het Facebook netwerk.

Aanpassingen

De veranderingen in de API vinden plaats op drie gebieden. Het eerste is single-sign-on waarmee gebruikers door één keer in te loggen direct zijn ingelogd voor alle aangesloten apps. Het tweede is Deals waarmee verkopers direct kortingsbonnen en dergelijke naar de mobiele app kunnen sturen. Het laatste is Places, vergelijkbaar met Google Latitude en Foursquare. Places is voorlopig helaas niet beschikbaar in Nederland.

Facebook new
De nieuwe Facebook-app op de iPhone (links) en Android

Naast de nieuwe opties in de API werd ook een update van de bestaande Facebook App voor iOS en Android bekend gemaakt. Vooral de Android-applicatie kreeg een behoorlijke update, waardoor de Facebook-apps voor Android en iOS weer vergelijkbare functionaliteit hebben.

Bron: Intomobile.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel