8pen vindt het toetsenbord opnieuw uit

· 5 reacties


Volgens 8pen is een toetsenbord gemaakt om met twee handen op te typen. Een smartphone is daarvoor te klein, dus hebben ze het hele QWERTY-concept overboord gegooid. De nieuwe app is vanaf vandaag beschikbaar in de Android Marketplace.

De makers van 8pen constateerden dat een gemiddelde smartphone te klein is om met twee handen op te typen. Toetsenborden zijn echter precies voor dat doel uitgevonden en daarom vonden ze het tijd om daar iets aan te doen. Het resultaat is een soort van kruis met een stip in het midden. Langs de lijnen zijn steeds vier letters van het alfabet en een paar symbolen geplaatst. Wanneer je een letter wil aanslaan ga je het betreffende hokje in met je vinger en draai je het aantal keren rond corresponderend met de positie van de letter. Dus de letter G staat bijvoorbeeld op de derde plek. Je gaat het hokje in en draait drie keer rond om terug te keren naar de stip. Laat je de stip los wordt er een spatie neergezet. Als dit vaag klinkt, wat we ons prima kunnen voorstellen, zal de onderstaande video een boel ophelderen.

Trend

De mensen van 8pen zijn niet de enigen die een hekel hadden aan typen op een smartphone. We kennen natuurlijk al enige tijd Swype, beroemd en berucht geworden dankzij de Samsung Galaxy S. Bij deze methode schuif je eveneens met je vinger rond, maar wel over een traditioneel QWERTY-toetsenbord. Dat een schuivende methode merites heeft, blijkt wel uit het feit dat het wereldrecord SMS’en met deze methode is neergezet.

Nog een alternatief is BlindType. Deze werkt nog erg ‘ouderwets’. Je typt zoals je gewend bent, maar het systeem is ingesteld op typefouten. Na het invoeren van schijnbaar onleesbare brabbeltaal maakt de BlindType-engine er toch nog wat nuttigs van. Google was er zo van onder de indruk dat ze het bedrijf hebben aangeschaft.



Praat mee over dit artikel