Europa schenkt Symbian 22 miljoen euro

· 1 reactie


Symbian krijgt 22 miljoen euro van de Europese Unie. Met het geld moet de Symbian Foundation gaan werken aan "next generation technologies" voor het Symbian-platform. Speciaal voor dat doel wordt een consortium van 24 bedrijven opgericht.

De 24 bedrijven komen uit 8 verschillende Europese landen. Samen vormen zij SYMBEOSE (Symbian – the Embedded Operating System for Europe). Het consortium wil zich onder andere gaan bezighouden met energiezuinige systemen en cloud computing.

Oorsprong van het geld

Het geld dat naar Symbian gaat is onderdeel van Artemis Joint Undertaking, een organistatie die dit jaar 93,34 miljoen euro weg mocht geven. Ongeveer 60 miljoen kwam van Europese landen, de rest van Europese bedrijven, waaronder Nokia.

Italië, Duitsland, Nederland en Finland zijn de grootste donoren van Artemis. Italië en Duitsland dragen 8 miljoen euro bij, Nederland en Finland 6 miljoen. Met die cijfers is de uiteindelijke bijdrage per land voor Symbian te bepalen: Duitsland en Italië betalen 2,9 miljoen voor de ontwikkeling van Symbian, Nederland en Finland 2,2 miljoen.

Bron: Blog.symbian.org



Praat mee over dit artikel