Stapt Facebook in mobiele telefonie?


Facebook nodigt onze Amerikaanse collega's uit voor een persconferentie die te maken heeft met mobiele telefonie. Het speculeren over de boodschap van Facebook is daarmee begonnen.

Geruchten dat Facebook met een eigen mobiel toestel zou komen gaan al langer. Volgens insiders werkt Facebook aan een eigen telefoon met INQ Mobile. Dat bedrijf maakt to nu toe geen smartphones. Het is echter de vraag of Facebook wel een smartphone op de markt wil brengen. De feature-phones van INQ zijn helemaal gericht op social media. Een feature-phone onder het Facebook-merk zou behoorlijk goedkoper uit moeten pakken dan de smartphones met Android, Windows of iOS die nu op de markt zijn.

Facebook

Verbeterde applicatie

De geluiden dat Facebook met een eigen telefoon komt, zijn slechts geruchten. Het bedrijf heeft mogelijk heel andere plannen. Volgens sommige speculanten komt Facebook met een update van de sociale netwerkapplicaties voor Android en de iPhone. Dat klinkt aannemelijker dan het uitbrengen van een Facebook-telefoon, maar verklaart niet waarom Facebook de pers uitnodigt voor een groot evenement. Updates voor de Apps van Facebook zijn er immers wel vaker.

Wat het ook mag zijn, wij houden het nieuws van Facebook voor je in de gaten. Zodra er nieuws is melden we het op deze site en op onze Twitter-account.



Praat mee over dit artikel