Man claimt brandwonden van Apple Watch

· 1 reactie


Een Deense man heeft zijn voorliefde voor Apple-producten moeten bekopen met ernstige brandwonden. De man voelde ineens een scherpe pijn aan z'n pols en rook verbrand vlees. De boosdoener is volgens hem z'n Apple Watch met Milanese Loop.

Het voorval voltrok zich al op 17 oktober en Apple heeft de zaak inmiddels bestudeerd. Zij concluderen dat de oorzaak ligt in een externe hittebron. De Apple Watch kan volgens hen niet tot zulke temperaturen komen. Toch beweert de man dat hij alleen in aanraking is geweest met z'n Apple Watch, iets wat omstanders bevestigen.

Apple Watch burns
Zie voor de echte foto's de bronlink

Het resultaat zijn ernstige brandwonden op z'n linkerpols. De onfortuinlijke man kreeg ook nog brandblaren op z'n vingers vanwege het verwijderen van het horloge. Foto's lijken te bevestigen dat de metalen Milanese Loop in temperatuur enorm moet zijn opgelopen. De man zegt in een verklaring tegenover een Deense publicatie (* grafische foto's) niet uit te zijn op een schadevergoeding, hij wil alleen z'n Apple Watch vergoed hebben omdat die onherstelbaar beschadigd is geraakt. Apple geeft niet thuis omdat het na eigen onderzoek geconcludeerd heeft dat het aan iets anders moet hebben gelegen dan aan de Apple Watch. Apple wil ook niet op het voorval reageren omdat het om een individueel geval gaat. Voor zover bekend is dit het eerste geval waarbij iemand brandwonden oploopt als gevolg van het dragen van een Apple Watch. Er zijn wel gevallen bekend waarbij mensen huiduitslag van het horloge krijgen, iets waar Apple zelf ook voor waarschuwt.


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel