Google-topman toont Nexus S


Google-topman Eric Schmidt trok gisteren op de web 2.0-top een "onaangekondigde" telefoon uit zijn zak met daarop Android Gingerbread. Het gaat hier waarschijnlijk om de Nexus S. Het nieuwste nieuwtje is dat het toestel NFC-capaciteiten heeft.

Op de vraag wat hij nu precies uit zijn broekzak toverde antwoordde hij ontwijkend een “nog onaangekondigde telefoon van een onaangekondigde fabrikant”. Verder kon hij wel melden dat de netbeheerder al bepaald was. Het toestel van Schmidt zelf werkte op het netwerk van T-mobile. Het lijkt er dus op dat dat bedrijf de eerste is om de nieuwe smartphone te gaan aanbieden. Uit enkele afbeeldingen valt af te leiden dat het om de vermeende Nexus S gaat. Daar is nog steeds veel onduidelijkheid over, behalve dat de nog uit te komen Samsung met het typenummer i9020 er verdacht veel op lijkt.

Google Nexus S in de handen van Eric Schmidt

NFC

Misschien wel het belangrijkste nieuwtje ging over NFC, of Near Field Communication. Deze technologie is vergelijkbaar met een OV-chipkaart. In de chip zelf hoeft geen stroombron aanwezig te zijn om te kunnen communiceren met een ontvanger. NFC is volgens Schmidt aanwezig op het toestel, en wordt ondersteund in Android Gingerbread. Daarmee staan de mogelijkheden open voor bijvoorbeeld betalingen met je telefoon en nieuwe social-networking-applicaties. Over Gingerbread meldde Schmidt nog dat het binnen een paar weken beschikbaar zal zijn.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel