Google Nexus Two toch op komst?


Google ontkende na de tegenvallende verkoopresultaten van de Nexus One dat er een opvolger aan zit te komen, maar het lijkt er nu toch van te komen. Volgens geruchten komt de Nexus Two er zelf voor de kerst.

Google's eerste telefoon onder eigen merk, was de Nexus One. Dat toestel was bedoeld om de mogelijkheden van Android op een high-end-toestel aan te geven. Google wilde de verkoop in eigen huis houden, maar slaagde er niet in een goede klantenservicer op te zetten. Consumenten kozen daardoor eerder voor de vrijwel identieke HTC Desire. Google liet daarop weten met de directe verkoop te stoppen, en alleen nog toestellen via derden aan te bieden. Een tweede Nexus zou er niet komen.

Verkoop via The PhoneHouse?

Nu Google op het punt staat de volgende versie van Android, Gingerbread, te presenteren, lijkt de zoekgigant toch te twijfelen aan het besluit niet meer met een eigen telefoon te komen. Een nieuw high-end-toestel met de laatste versie van Android kan hetzelfde doel dienen als de eerste Nexus: aantonen wat de mogelijkheden van een toestel met het operating system van Google zijn, om zo de markt te stimuleren. De plannen blijven tot nu toe echter geruchten. De verkoop zou via The PhoneHouse gaan lopen.Mogelijk weten we meer bij de presentatie van Gingerbread.

Bron: Cityam.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel