Samsung: 'Nexus 2-geruchten simpelweg niet waar'


Afgelopen week hielden we geruchten rond een eventuele Nexus 2 in de gaten. Vandaag laat Samsung weten dat de geruchten ‘simpelweg niet waar’ zijn. De geruchtenmolen is echter nog lang niet uitgedraaid.

Vorige week meldden we al dat er geruchten waren over een Google Nexus Two. De aanleiding voor het geroddel is de release van de nieuwste incarnatie van Android, Gingerbread. Gizmodo toonde alvast zijn enthousiasme door de onderstaande mock-up te publiceren. De geruchten bleven aanzwellen tot Samsung vandaag de behoefte kreeg te reageren. Via danawa.com meld de fabrikant dat de geruchten ‘simpelweg niet waar’ zijn.

Gizmodo's interpretatie van de Nexus Two
Gizmodo's interpretatie van de Nexus Two

FCC

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) is een veelgebruikte bron voor Amerikaanse techbloggers. Als een fabrikant zijn communicatieapparaat wil gaan verkopen op de Amerikaanse markt is goedkeuring van dit semi-overheidsorgaan noodzakelijk en daarom is het een interessante bron van informatie omtrent nieuwe releases.

Afgelopen vrijdag bekeek de FCC een tweetal apparaten van Samsung. De één was een versie van de Galaxy tablet. De ander werd echter geïdentificeerd als de Samsung GT-i9010. Het typenummer is momenteel de enige beschikbare informatie maar dit leidde tot nieuwe speculaties.

Nieuw toestel

Aangezien de Samsung Galaxy S het typenummers GT-i9000 heeft gaan ze er vanuit dat het toestel veel weg zal hebben van de Galaxy S en dat het om een kleine update gaat. Een stap verder in de redenatie en het betreft een update om Android Gingerbread te accommoderen. Met andere woorden: Speculaties willen dat de GT-i9010 de Nexus Two is.

Het is in ieder geval zeker dat Samsung een nieuw toestel gaat lanceren in de V.S. Dat is voorlopig dan ook het meest concrete bewijsstuk in de zaak. Het zou namelijk geen uitzondering zijn als blijkt dat de aankondiging van Samsung van vandaag onjuist is. Het media-event van 8 november waarin Gingerbread geïntroduceerd zal worden, gaat er waarschijnlijk uitsluitsel over geven. Nog even geduld hebben dus.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel