Tactile Plus maakt van je touchscreen een gamepad


Het is nog even wachten op de PlayStation-telefoon, maar met een paar handige stickers kun je van je iPhone alvast een gamecontroller maken. De stickers werken als een screenprotector, maar dan met bobbeltjes op de juiste plekken.

Een tijdje terug berichtten we over geruchten over de Sony Ericsson PlayStation telefoon, die overtuigend waren dankzij een reeks foto’s. Voor gamers die nu al een iPhone bezitten, en genoeg hebben van het steeds naast de buttons bashen, is er nu een oplossing. Met de Tactile Plus plak je simpelweg knoppen op je scherm. Het zou goed kunnen dat ze ook werken voor andere smartphones, maar Nosho-An, het bedrijf achter de stickers, verkoopt ze momenteel hoofdzakelijk voor de iPhone en iPod touch.

Touchplus

Streetfigher

Het Japanse blad Impress Watch heeft de stickers getest. Ze werken schijnbaar erg goed voor Streetfigher, en minder voor Sonic. Aangezien er ook wat losse stickers geleverd worden, denken wij dat een creatieve gebruiker, met of zonder schaar, zelf de comptabiliteit van de stickers kan invullen. Om de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, voor ongeveer acht dollar krijg je twee setjes. Bestellen kan via een Japanse webshop.



Praat mee over dit artikel