Nexus One volgende week al naar Android 2.3?


Android 2.3 Gingerbread staat op het punt gelanceerd te worden, klaar om door fabrikanten klaargestoomd te worden voor hun mobiele apparaten. Google lijkt zelf de eerste te worden, de Nexus One zou volgende week al naar 2.3 geüpdatet worden.

Het nieuws kwam via een tweet van Alvaro Fuentes Vasquez, die werk doet voor de Open Handset Alliance, de organisatie achter Android. Hij twitterde "Bereid je Nexus One (Developer-versie) voor op de Android OTA 2.3 (Gingerbread) update voor de komende dagen:-D".

Alvaro
De tweet van Fuentes Vasquez

Wachten op officiële bevestiging

Eerlijk is eerlijk, Alvaro Fuentes Vasquez zit niet erg hoog in de organisatie, dus het is afwachten of de upgrade aan de developers editie van de Google Nexus One inderdaad spoedig zal komen. Het zal ons in ieder geval niet verbazen als dat het geval is. Om het gebruik van de nieuwste versie van Android te stimuleren moet iemand het voortouw nemen, en Google is daar als eigenaar van Android de aangewezen partij voor. Bovendien draait de Nexus one op Vanilla Android, de niet-aangepaste versie van het besturingssysteem, waardoor een update relatief snel te regelen is.Praat mee over dit artikel