“Samsung Galaxy S III best verkopende telefoon van dit moment”

· 1 reactie


De vlag kan uit bij Samsung; de Samsung Galaxy S III ging volgens Strategy Analytics afgelopen kwartaal het vaakst over de toonbank. Het is voor het eerst dat de Galaxy S3 deze titel pakt, maar waarschijnlijk ook voor het laatst.

De Samsung Galaxy S III nam het stokje over van Apple's iPhone 4S. Van de S3 gingen er vorig kwartaal maar liefst 18 miljoen van over de toonbank, tegen 16,2 miljoen exemplaren van de iPhone 4S. De Galaxy S3 bereikte hiermee een marktaandeel van maar liefst 10,7 procent.

Samsung Galaxy S III
In de rij voor de Galaxy S III

Juist omdat Apple al een opvolger klaar heeft in de vorm van de iPhone 5 is het niet te verwachten dat Samsung deze koppositie lang kan vasthouden. De iPhone 5 gaat namelijk erg hard. Volgens Strategy Analytics is het te verwachten dat de Apple iPhone 5 het jaar gaat afsluiten als best verkopende telefoon van het vierde kwartaal.

Verliezers

Waar winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Opvallende in dat lijstje is HTC dat zelfs uit het lijstje met 3 best verkopende smartphonefabrikanten viel. Nieuwkomer daarin is een opvallende; Sony. De Japanse electronikamaker pakte de derde positie is door het verkopen van 8,8 miljoen Xperia-telefoons. En dat is 41,1% meer dan dezelfde periode vorig jaar. HTC moest een daling van 36,1% verwerken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Strategy Analytics, Bgr.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S III i9300

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S III i9300


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel