Firmware Update Friday - Week 45 2012


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een grote update voor de Sony Xperia T en de waterbestendige Panasonic Eluga.

Sony Xperia T - Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

We beginnen deze Firmware Update Friday met een update voor de Sony Xperia T. Dit huidige vlaggenschip kwam al op de markt met Android Ice Cream Sandwich maar krijgt toch een nieuwe update. Deze versie brengt aardig wat nieuwe functionaliteit waaronder Screen Mirroring waarmee je via Miracast content op je HDTV kunt afspelen. Draadloos dus, mits je TV dat ondersteunt.

Sony Xperia T

Maar het houdt daarbij niet op. De standbytijd wordt ook aanzienlijk verlengd. Volgens Sony zelfs met een factor 4. Wij hebben daar wel zo onze vraagtekens bij, maar 'baat het niet dan schaadt het niet'. Verder zijn er verbeteringen aan Sony's eigen media apps waaronder de Album app die nu gebruik maakt van de eigen Mobile BRAVIA Engine. Plus is er vanaf nu ondersteuning voor HD Voice, mits je operator dat ook ondersteunt. De update komt als notificatie binnen op je telefoon, maar kan ook via PC Companion of Bridge for Mac gedownload worden.

Panasonic Eluga - Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

En dan is daar nog de Panasonic Eluga. Het is haast moeilijk te denken dat deze tot voor kort nog steeds onder het sterk verouderde Android 2.3 Gingerbread draaide. Daar brengt Panasonic echter deze week verandering in want ze hebben een update naar Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich aangekondigd. De update komt niet vanzelf op je telefoon binnen, je zult daarvoor eerst een app moeten downloaden uit de Play Store; Eluga ICS update. Je zult de instructie moeten volgen en over minstens 150 MB aan ruimte over moeten hebben.

Updaten is volgens Panasonic wel de moeite waard, want je krijgt naast een nieuw lock-screen ook een nieuwe statusbar en home screen. Ook de app drawer is onder handen genomen en is de ondersteuning voor DLNA uitgebreid.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel