Hands-on beelden Palm Pre 2

· 1 reactie


De eerste hands-on beelden van de Palm Pre 2 beginnen binnen te druppelen op YouTube. De compacte smartphone is het nieuwe vlaggenschip van het door HP overgenomen Palm. Van wat we kunnen opmaken uit de video's wordt het een interessant toestel.

Onze collega’s van Phonescoop hebben de Palm Pre 2 in handen gehad. Uit de video valt op dat het een betrekkelijk kleine smartphone is, leuk vormgegeven met afgeronde hoeken die we kennen van Palm. Het toestel heeft inmiddels een upgrade gekregen met Gorrilla Glass. Dit type glas is, zoals de naam impliceert, erg stevig en moet krassen op het multitouch-scherm voorkomen. We kennen Gorilla Glass al van de Dell Streak.

webOS 2.0

Een vertegenwoordiger van Palm loopt het nieuwe besturingssysteem door met een journalist. Hier wordt de 'stack' functie goed uitgelegd. Open je bijvoorbeeld een HTML-link vanuit een e-mail dan opent het systeem een ‘stack’. Een stapeltje kaarten waarin de originele mail en de nieuwe site beide zichtbaar zijn, en direct weer opgevraagd kunnen worden. Elke stack wordt opgebouwd vanuit één app maar is ook eigenhandig samen te stellen. Bij alle handelingen valt op dat ze bijzonder vlot zijn. Een pittige nieuwe smartphone om naar uit te kijken dus.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel