iPhone-gebruikers te laat op het werk

· 11 reacties


Door een vervelende bug in de laatste versie van iOS, het besturingssysteem voor de iPhone, ging de wekker bij veel gebruikers van de telefoon van Apple vanmorgen een uur te laat. Het probleem zit in de overgang naar de wintertijd.

De automatische instelling van de wintertijd in de iPhone zorgde er wél voor dat de klok een uur terugging, maar de wekker ging op veel iPhones een uur later dan ingesteld. Het probleem was al bekend bij Apple. De bug zou in een software-update opgelost worden, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Wie de Beta-versie van iOS 4.2 gebruikt, heeft overigens geen last van het probleem.

Australië en VS

Toen Australië vorige week op de wintertijd overging, dook het probleem daar voor het eerst op. Apple bleek niet op tijd in staat om met een update te komen. Mogelijk hebben inwoners van de Verenigde Staten meer gelijk. De VS gaan komende zondag op de wintertijd over. Apple heeft dus nog een week om te voorkomen dat Amerikaanse iPhone gebruikers zich volgende week maandag verslapen.

Foto
Het probleem doet zich voor als je een alarm op bepaalde dagen herhaalt

Update

Volgens Engadget doet het probleem zich niet voor als je de herhaling van het alarm instelt op 'elke dag' of 'nooit'. Kies je een andere optie, dan kun je alleen op tijd gewekt worden als je het alarm zelf een uur te vroeg zet.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel