Is dit het eerste Windows Phone 7-toestel van Sony Ericsson?


Sony Ericsson is van plan Windows Phone 7-toestellen te maken. Ongeduldige liefhebbers doken dit weekend bovenop afbeeldingen van de vermeende Xperia X7 en X7 mini. De plaatjes zien er helaas uit alsof ze in vijf minuten elkaar zijn gezet.

Nu kan het natuurlijk zijn dat Sony Ericsson voor intern gebruik snel wat schetsen gemaakt heeft, en dat de toestellen die volgend jaar op de markt komen wel op schetsen lijken. Bij monde van technisch directeur Jan Uddenfeldt verklaarde het Japans/Zweedse bedrijf vorige maand dat het focust op Android, maar nog steeds van plan is om toestellen met het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft uit te brengen.

Se wp7
De Xperia X7 (links) en Xperia X7 mini

Xbox Hub

Sony Ericsson was niet bij de eerste fabrikanten die een toestel met Windows Phone 7 lanceerden. De focus op Android kan daarvoor als verklaring gelden. Android is voor het bedrijf interessanter dan Windows Phone 7, omdat de XBOX in het besturingssysteem van Microsoft geïntegreerd is. Sony is met de PlayStation actief op de gamingmarkt, en helpt met een Windows Phone 7-toestel de concurrent. Het bedrijf werkt volgens geruchten om die reden aan een eigen gaming-telefoon op Android, waarover wij eerder schreven.

Volgens degenen die de afbeeldingen boven water kregen krijgt de X7 mini een scherm van 3,5 inch, net zo groot als dat van de Apple iPhone. Zo 'mini' is mini dus niet. De grote broer van het toestel krijgt een scherm van 4,3 inch, net zo groot als dat van de HTC Desire HD. Naar verluid hebben de telefoons een Qualcomm-processor met een kloksnelheid hoger dan 1Ghz.

Bron: Wmpoweruser.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel