WileyFox Swift met Cyanogen OS nu verkrijgbaar


Vanaf vandaag is het mogelijk om de WileyFox Swift in Nederland aan te schaffen. Het toestel draait standaard geen Android maar het daarop gebaseerde Cyanogen OS waardoor het een eenvoudiger verkrijgbaar alternatief is voor de OnePlus.

En dat WileyFox goed gekeken heeft naar OnePlus blijkt wel uit de kleur waarin de Swift verkrijgbaar is; Sandstone Black. Ook de eerste OnePlus was in die korrelige achterkant verkrijgbaar. Wat ze wel anders hebben gedaan is dat het mogelijk is om zelf geheugenkaartjes tot 32 GB bij te plaatsen. Daarmee komt het totaal uit op 48 GB wat nog steeds niet bijzonder veel is. WileyFox kiest voor versie 12.1 van Cyanogen wat momenteel als meest recentste versie geldt.

WileyFox Swift voor- en achterkant
De WileyFox Swift

De WileyFox Swift heeft een 5 inch HD-scherm en kent naast een 13 megapixel hoofdcamera met dual LED-flitser een 5 megapixel selfiecamera. Doordat er gebruik is gemaakt van een Snapdragon 410-processor is er ondersteuning voor 4G. De chip krijgt 2 GB aan werkgeheugen wat de Swift al met al vrij mid-range maakt. Handig is de mogelijkheid om twee (micro) simkaarten te plaatsen. De Swift is momenteel exclusief verkrijgbaar bij Coolblue voor een los bedrag van 179 euro en in combinatie met abonnement veelal gratis. Daarmee is hij goedkoper dan in Engeland waar hij omgerekend ongeveer 183 euro kost.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel