WileyFox Swift


WileyFox Swift
WileyFox Swift voorkant onderkant
WileyFox Swift voorkant linkerzijkant schuin
WileyFox Swift voorkant rechterzijkant schuin
WileyFox Swift voorkant rechterzijkant schuin 2
WileyFox Swift achterkant linkerzijkant schuin
WileyFox Swift rechterzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten WileyFox Swift

 • Snelle updates dankzij Cyanogen OS
 • Verwisselbare batterij
 • Geschikt voor 4G-internet
 • Keurige camera's voor deze prijs

Minpunten WileyFox Swift

 • Wordt geleverd zonder USB-oplader

Prijsvergelijker WileyFox Swift
  Prijs Incl. bezorging    
bol.com € 129,00 € 129,00   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de WileyFox Swift


De WileyFox Swift in het kort

De WileyFox Swift is een betaalbaar en eenvoudiger verkrijgbaar alternatief voor de OnePlus-modellen waarvoor een uitnodiging vereist is. De Swift draait het op Android-gebaseerde Cyanogen OS waarmee snelle updates gegarandeerd zijn en bemoeienis van Google geminimaliseerd. Los daarvan zijn er nog meer zaken te bespreken en dat doen we hieronder.

Betaalbaar alternatief

We noemden al kort even de vergelijking met de OnePlus-modellen. Gelijk is dan ook de mogelijkheid om twee simkaarten te plaatsen en ook de zwarte Sandstone-achterkant herkennen we van de OnePlus. Handig daaraan is dat vingerafdrukken nauwelijks zichtbaar zijn en het biedt bovendien erg veel grip. Dat achterkantje van de WileyFox Swift is bovendien verwijderbaar zodat je zelf de 2.500 mAh grote batterij kunt verwisselen. De batterij is meestal het onderdeel dat het eerst de geest geeft en dat je die zelf kunt verwisselen is dus een groot pluspunt.

WileyFox Swift voorkant onderkant

Krachtig maar niet overdreven

De WileyFox Swift maakt gebruik van een Snapdragon 410-processor van Qualcomm. Dat exemplaar is 64-bits en beschikt over vier cores die op maximaal 1,2 GHz draaien. Deze chip geldt als degelijke mid-ranger en op dat punt verschilt de Swift met de OnePlus. Die laatste wordt namelijk neergezet als vlaggenschip en de Swift is dat niet. Dat wil niet zeggen dat de Swift zich snel zal verslikken in alledaagse taken, het wordt alleen bij intensief en ingewikkelde taken wel wat krap allemaal. 4G-ondersteuning is gewoon aanwezig waarmee je tot 150 Mbit/s kunt downloaden. Hiermee kan het toestel zich prima meten met de concurrentie.

Belangrijkste WileyFox Swift specificaties

 • 13 megapixelcamera met Full HD video-opname
 • Hoge 5 megapixel selfiecam
 • 16GB aan opslaggeheugen maar uitbreidbaar met microSD-geheugen
 • 5 inch IPS display inclusief Corning Gorilla-glas
 • Dual SIM-mogelijkheden
 • Quadcore Snapdragon 410-processor op 1,2 GHz met 2 GB werkgeheugen
 • 4G-ondersteuning voor mobiel internet
 • Bekijk alle WileyFox Swift specs

Lichtgevoelige camera

Wat is een telefoon zonder goede camera? Achterop de WileyFox Swift treffen we een 13 megapixel camera met gestapelde BSI-sensor en een lens bestaande uit 5 elementen. Die lens kent een maximale opening van f/2.0 waardoor hij ook in het donker nog prima foto's kan schieten. Mocht het toch te donker worden dan is daar altijd nog een flitser bestaande uit twee LED-lampjes. Dat is trouwens niet de enige LED-verlichting die op de Swift zit. Voorop zit ook nog een LED notificatielampje die meerdere kleuren kan oplichten. Aan diezelfde voorkant vinden we verder nog de 5 megapixel selfiecam. Binnen deze prijscategorie is dat gewoon netjes te noemen.

Goedkoopste WileyFox Swift prijzen

Momenteel ligt de Swift nog niet in de Nederlandse winkels, je kunt hem echter al wel in de voorverkoop verkrijgen. Je kunt de WileyFox Swift momenteel alleen in de losse verkoop dus zonder abonnement aanschaffen. De laagste prijs die wij aantroffen voor een los toestel bedraagt 129 euro. Dat is alweer een redelijk verschil met toen het toestel voor het eerst verkrijgbaar was. Vroege kopers moesten maar liefst € 179 betalen voor een los toestel. Er is alleen een variant met 16 GB aan opslaggeheugen verkrijgbaar. Daar is echter eenvoudig wat aan te doen door een geheugenkaart (type MicroSDHC) aan te schaffen.


Video’s over de WileyFox Swift

De collega's van CNET hebben alvast de WileyFox Swift 2 en Swift 2 + in handen gehad. Hun eerste bevindingen leer je in dit Engelstalige filmpje

De Wileyfox Swift is met z'n 5 inch scherm net een slag kleiner maar niet minder sexy


Concurrenten van de WileyFox Swift

Vergelijk de WileyFox Swift met deze producten


Praat mee over de WileyFox Swift