Firmware Update Friday - Week 45


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Motorola Moto G en de Sony Xperia Z2.

Motorola Moto G - Android 4.4.4

Allereerst een update voor de Moto G van Motorola. Het voormalig Google bedrijf zit altijd snel op de updates maar het gaat hier helaas niet om Android 5.0 Lollipop. We moeten het eerst doen met Android 4.4.4 van ongeveer 20 MB groot. Gebruikers met een Motorola Moto G moeten vermoedelijk nog enkele weken of misschien zelfs maanden wachten op de Lollipop-update.

Sony Xperia Z2 - Android 4.4.4

Sony is afgelopen week begonnen met de uitrol van een nieuwe firmware voor de Xperia Z2 die gebaseerd is op Android 4.4.4. Naast een nieuwe Android-versie met de nodige bug- en security-fixes krijg je er ook nog andere dingen bij. Allereerst PS4 Remote Play waarmee je je PlayStation 4 kunt bedienen. Deze optie zat al in de Xperia Z3 en komt nu dus ook beschikbaar voor eigenaren met een Xperia Z2. Vanaf 14 november belooft Sony ook ondersteuning voor PlayStation Vita en PlayStation TV.

Daarnaast komt er hogere kwaliteit audio dankzij de mogelijkheid om PCM- en DSD-bestanden af te kunnen spelen. Ook de camera add-ons Sound Photo, AR fun en Face in komen beschikbaar voor de Z2. Sony legt op deze ondersteuningspagina nog meer functies van de update uit.

Sony Xperia AOSP 3beta Lollipop

Ben je wat ondernemender dan kun je de beta van Android 5.0 Lollipop downloaden en installeren. Uiteraard is alles op eigen risico, Sony heeft nog lang niet de definitieve versie vrijgegeven. Je kunt het dus alvast proberen. Toch raden we zoiets alleen aan als je nog een andere telefoon tot je beschikking hebt en dit niet de dag-tot-dag-telefoon is. De update is niet alleen voor de Z2 vrijgegeven; ook mensen met een Z1 en Z3 kunnen met de beta aan de slag. Sony legt op haar blog meer uit over het update-proces.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel