HTC verdwijnt volgend jaar nog verder in de marge


Het Taiwanese HTC mag dan wel weer sinds kort een bescheiden winst boeken, het marktaandeel van het bedrijf is nog nooit zo laag geweest. Het bedrijf moet genoegen nemen met 2% en voor volgend jaar wordt 1,4% verwacht.

HTC heeft niet alleen last van grote concurrenten zoals Samsung en Apple, maar ook nieuwkomers als Xiaomi en OnePlus blijken grote bedreigingen. Hoe anders zag dat er drie jaar geleden uit? Toen stond het marktaandeel van HTC nog boven de 10%. Het lijkt er niet op dat die tijden ooit nog terugkeren. Het roept vragen op over de toekomst van HTC, of beter gezegd; de zelfstandige toekomst.

HTC One phones
Mooie toestellen, iets minder mooie verkoopcijfers

Er gaan al langer geruchten dat er vanuit de markt interesse is in HTC. Het is beursgenoteerd en daarmee een overnamekandidaat. HTC ontkent alle overname geruchten en liet eerder al weten zelfstandig door te willen gaan. Tot die tijd zal HTC genoegen moeten nemen met een rol in de marge. Jaarlijks 1,5 miljoen One en Desire-telefoons verkopen klinkt veel maar het is niets in vergelijking met het openingsweekend van de iPhone van maar liefst 10 miljoen exemplaren(!).

Bron: Forbes.com


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel