Render toont platte en gebogen Huawei P10


Er zijn renders verschenen waarop mogelijk de Huawei P10 te zien is. Het toestel staat niet voor het tweede kwartaal van 2017 gepland dus er kan nog van alles gebeuren. Duidelijk lijkt wel dat er tenminste twee uitvoeringen komen: plat en gebogen.

Want ook Huawei stapt vanaf 2017 over op telefoons met een gebogen beeldscherm. Of deze ook gewoon onder de P10 naam uit zal komen is nog even afwachten. Hij wordt in ieder geval vergezeld door een platte uitvoering. Beiden beschikken over een fysieke homeknop voorop. Bij diens voorganger, de P9, ontbrak die knop nog. Dat Huawei voor volgend jaar zou overstappen op een fysieke knop bleek eerder al en is dus geen verrassing.

Huawei P10 plat en gebogen
Een platte en een gebogen P10

Wel verrassend is dat die knop geen vingerafdrukscanner huisvest. Die zit namelijk gewoon nog achterop het toestel. Dat blijkt uit een tweede render waarop de achterzijde te zien is van de gebogen P10-uitvoering. Ook de achterzijde lijkt hiervan gebogen en dat doet ons sterk denken aan de geannuleerde Samsung Galaxy Note 7. Hopelijk gaat de Huawei P10 niet diezelfde weg achterna. Op die achterkant zien we verder een dubbele camera die wederom met de hulp van Leica is gemaakt. Ook hier geen verrassingen, vooral niet nadat beide bedrijven in Duitsland een onderzoekscentrum openden.

Huawei P10 gebogen achterkant

Van de Huawei P10 werd eerder al gezegd dat deze net als de Huawei Mate 9 is uitgerust met een eigen Kirin 960-processor. Ook wordt gesproken over een iets hogere cameraresolutie van 16 megapixel. Of beide sensoren qua megapixel omhoog gaan is nog onbekend, bij de Mate 9 bijvoorbeeld zijn die verschillend. Verder wordt er rekening gehouden met een 5,5 inch beeldscherm met een Quad HD-resolutie. Het valt te verwachten dat Huawei tegen die tijd kiest voor Android 7.0 (of 7.1) maar in ieder geval wel Nougat.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel