Kiezen uit alle kleuren van de iPhone 7: waar moet je op letten?


Nog nooit waren er zoveel kleuren waaruit je kon kiezen als je een nieuwe Apple iPhone 7 wou kopen. Waar moet je allemaal op letten behalve natuurlijk welke kleur je mooi vindt? Zijn er verschillen en zijn er foute keuzes?

Roségoud, goud, zilver, matzwart en gitzwart. Dat zijn de 5 kleuren waaruit je kunt kiezen als je een nieuwe iPhone 7 wilt. Nog nooit kon je bij Apple uit zoveel kleuren kiezen voor een topmodel. Misschien denk je nu aan de iPhone 5C die ook in vele vrolijke kleuren uitkwam, maar ook daar bestond de keuze uit 5 kleuren. Bovendien was dat geen topmodel. Wat zijn nu de zaken waar je rekening mee moet of kunt houden voor het kiezen van een nieuwe kleur?

Apple iPhone 7 kleuren
Kiezen maar

Ons allereerste advies is kies de kleur die jij het mooiste vindt. Dat lijkt erg voor de hand te liggen maar vraag je jezelf wel af of je keuze niet sterk gebaseerd is op de huidige mode. Die roségouden uitvoering is misschien nu wel erg hip, misschien ben je er volgend jaar wel enorm op uitgekeken. Daar is dankzij een hoesje natuurlijk eenvoudig wat aan te doen, maar dat geeft wel extra dikte en gewicht. Een tweede advies is kijk naar de prijs van tweedehands iPhones. Je kunt je nu misschien niet voorstellen dat je je iPhone 7 ooit zou willen verkopen, er zit verschil in wat een tweedehands iPhone kost. De ene kleur levert nou eenmaal meer op, vaak zijn dat de 'veiliger' kleuren. Net zoals een rode keuken misschien wel heel erg leuk is om te hebben deelt niet iedereen je mening en kan het bij een verkoop een enorm struikelblok vormen. Een zwarte iPhone 7 is zo'n veilige keus; die levert bij een doorverkoop vaak net wat meer op.

Verschil in materiaal

Zit er verder nog verschil in materiaal van de verschillende uitvoeringen? Apple maakt alle iPhone 7 uitvoeringen van zogenaamd 7000-serie aluminium. Eigenlijk is dat een legering van zink voor extra stevigheid. Doorbuigen zoals bij voorgaande modellen wordt hiermee voorkomen. Wat dat betreft lijkt er weinig verschil. Toch is die er als het gaat om de afwerking. Kennen de roségouden, gouden, zilveren en matzwarte uitvoering een matte coating, de gitzwarte uitvoering is glanzend. Die laatste is hiermee veel gevoeliger voor krassen. Apple waarschuwt hier ook voor. Kies je voor deze uitvoering en gebruik je geen hoesje dan ga je ongetwijfeld naar verloop van tijd gebruikssporen zien. Meer dan bij de andere uitvoeringen. Oppassen dus.

Apple iPhone 7 gitzwart krassen
Gebruikssporen op de gitzwarte iPhone 7

Heb je alles onderzocht, onze tips in overweging genomen en ben je tot een conclusie gekomen? Dan moet je alleen nog een iPhone 7 aanschaffen. Dat kan onder andere bij Mobiel.nl. Vergelijk daar meteen alle abonnementen om maandelijks niet teveel te betalen. Wil je ook alle andere aanbieders vergelijken dan verwijzen je naar onze eigen iPhone 7 abonnementspagina.

Foto: Vlad Savov


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 21,50 € 0,00 200 1 GB 4G+ Bekijk
Tele2 abonnement € 22,00 € 0,00 200 1 GB   Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 23,50 € 0,00 2500 2,5 GB   Bekijk
T-Mobile abonnement € 26,00 € 0,00 120 1 GB   Bekijk
Vodafone abonnement € 26,50 € 0,00 150 1,5 GB   Bekijk
Lebara abonnement € 21,50 € 257,00 onbeperkt 10 GB 4G Bekijk
Simyo abonnement € 17,00 € 307,00 200 15 GB   Bekijk
KPN abonnement € 43,50 € 0,00 150 onbeperkt 5G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel