Microsoft Edge-browser komt naar Android en iOS


Microsoft Edge kennen we al een tijdje als de opvolger van het beroemde en beruchte Internet Explorer. Een snelle browser maar dan wel alleen voor Windows computer. Daar komt verandering in want Microsoft heeft zojuist een preview vrijgegeven voor Android en iPhones.

Met Microsoft Edge voor Android en iOS wordt het onder andere mogelijk om op je PC verder te gaan in tabbladen die je op je telefoon open hebt staan. Overigens is dit voor iPhones met een iCloud-account al langer mogelijk. Mensen die de Edge-browser alvast willen testen op een iPhone kunnen terecht op Apple TestFlight, Android-gebruikers zullen zich op deze webpagina moeten registeren. Dat lukt overigens alleen op een Windows 10 PC met de Insider Preview build.

Microsoft Edge voor iOS en Android
De Microsoft Edge-browser nu ook op je smartphone

Verder kan Edge voor mobiel wachtwoorden synchroniseren en QR-codes lezen. Met Hub View is het mogelijk in favorieten, je geschiedenis en leeslijst overzichtelijk terug te vinden en zoekopdrachten kunnen zelfs via spraak ingevoerd worden. Voorlopig is de preview alleen in het Engels beschikbaar voor de VS. Andere landen en talen volgen hopelijk spoedig. Naast Edge bracht Microsoft nog een Android-app uit genaamd Microsoft Launcher. Het moge duidelijk zijn dat dit een launcher is en net als Edge stelt het gebruikers in staat om activiteiten die op de telefoon begonnen zijn op je PC te vervolgen. Microsoft Launcher is een doorontwikkeling van Arrow Launcher waar het al sinds 2015 aan werkt. Ook hier gaat het voorlopig om een preview. Aanmelden kan via deze webpagina.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel