Lenovo-smartphones verlaten Nederlandse telefoonmarkt


Lenovo zal geen nieuwe smartphones meer uitbrengen onder eigen naam in Nederland. Erg bekend en populair waren de Lenovo's eigen modellen uit de B, C, P en K-serie niet. De smartphones onder de Motorola-naam blijven hier nog wel gewoon beschikbaar.

Officieel brengt Lenovo in Nederland alleen de P2 uit, de overige modellen zoals de K6 Note en de Phab 2 Pro worden geïmporteerd door diverse webshops. Erg populair waren de modellen sowieso niet, Lenovo staat hier meer bekend om haar computers dan om haar smartphones. Het meest verkochte model bij ons was de Lenovo B gevolgd door de Lenovo P2. Doordat webshops waarschijnlijk door blijven gaan met importeren verdwijnen de modellen waarschijnlijk niet meteen.

Lenovo P2
De Lenovo P2 was voorlopig de laatste

Wil je toch een Lenovo-telefoon die ook door Lenovo zelf hier wordt uitgebracht dan zul je moeten uitwijken naar een Motorola-telefoon. Dat merk kent hier een grotere bekendheid en die modellen gaan ook veel harder. Bovendien worden die met nagenoeg een kale Android-versie uitgebracht wat onder een grote groep consumenten erg gewaardeerd wordt. Het laatst uitgebrachte model is de Moto X4 maar misschien het populairst zijn de modellen uit de G-serie. De Moto G5S en G5S Plus zijn hierin de meest recente en zijn prijstechnisch zeer concurrerend. Verder wordt er binnenkort nog Android One-model van Motorola verwacht; een toestel met 100% stock Android. Voorlopig is er dus genoeg van Lenovo/Motorola om naar uit te kijken.

(Via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel