Apple iPhone X en iPad Pro krijgen Netflix HDR-ondersteuning

· 1 reactie


Nadat Netflix eerder HDR-ondersteuning gaf aan de Samsung Galaxy Note8, LG V30, Sony Xperia XZ Premium en XZ1 is het nu de beurt aan Apple-producten. De iPad Pro en de nog niet verkrijgbare iPhone X kunnen ook Netflix HDR streamen.

Verwacht de komende tijd veel nieuwe producten die geschikt zijn voor Netflix HDR. De populaire videostreaming-dienst biedt sinds kort content in HDR aan. Dit moet realistischer kleuren opleveren met een hoger contrast. Video in HDR is weliswaar de toekomst, veel heb je er nog niet aan. Het aanbod is laag en het verschil is alleen erg goed merkbaar wanneer je een HDR-scherm naast een niet-HDR-scherm zet.

Apple TV 4K HDR
Netflix HDR werkte al via de Apple TV

Toch is het goed voor Apple dat ze inmiddels apparaten hebben die Netflix HDR aanbieden. De iPhone X moet weliswaar nog uitkomen, de iPad Pro en iPad Pro 2017 zijn al wel verkrijgbaar. Eerder al was het mogelijk om HDR-video via de Apple TV naar je TV te streamen. Iets waar je natuurlijk alleen wat aan hebt wanneer je een TV hebt die HDR ondersteunt. Binnen Netflix wordt aangegeven met de term 'HDR' of content daarvoor geschikt is. Even goed zoeken dus.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel