Android Ice Cream Sandwich en Galaxy Nexus op 19 oktober aangekondigd


Samsung en Google hebben de wereldpers uitgenodigd voor woensdag 19 oktober om daar de Galaxy Nexus met Android Ice Cream Sandwich officieel aan te kondigen. Eerder werd het persevent verplaatst vanwege het overlijden van Steve Jobs.

De datum ging eerder al rond als nieuwe datum om zowel Android Ice Cream Sandwich als de Galaxy Nexus-telefoon aan te kondigen. Android Ice Cream Sandwich is de samensmelting van Gingerbread voor smartphones en Honeycomb voor tablets. Het nieuwe OS moet dus op zowel tablets als telefoons draaien. Een als een ijsje uitgedoste Android-mascotte is reeds bijgezet in Google's bedrijfstuin.

Meer informatie over de Samsung Galaxy Nexus had ons reeds eerder bereikt. Zo gaat het vermoedelijk om een 9 millimeter dunne smartphone met een gebogen Super AMOLED Plus HD-scherm van 4.65 inch. Dit alles moet een indrukwekkende resolutie van 1280 x 720 pixels opleveren. De dual-core processor draait vermoedelijk op 1.2 GHz, beschikt het toestel over NFC en is de batterij maar liefst 1.750 mAh groot.

De presentatie vindt plaats in Hong Kong om 10:00 lokale tijd.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel